Over LuPéLo

LuPéLo®: Lu(cy) Pé(ters) Lo(chem)

Wat in 2005 begon als fascinatie voor fietsbinnenbanden is intussen uitgegroeid tot een nieuwe wereld. Een wereld waarin we ons allemaal moeten richten op meer hergebruik van materialen.

 

Het materiaal maakt mijn tassen! Zo gebruik ik o.a. de gebruikte banners van de Bachvereniging, de doorleefde postzakken van de PTT, de jarenlang gebruikte brandweerslangen die bij menige brand betrokken waren, het doorwaaide zeil van een zeilboot en de doorwaaide zeilen van de wieken van de windmolen. Ook gebruikte plunjezakken vinden een nieuw bestaan in een LuPéLo tas. Het leer dat jarenlang dienst deed in de gymzaal en de leerstalen uit de meubelzaak. Al deze materialen geven het typische LuPéLo-accent aan mijn tassen.

 

Het geeft zo veel voldoening om materialen te gebruiken die te gemakkelijk hun einde vinden op de vuilnishoop van onze wegwerpmaatschappij.

 

In mijn tassen vinden gebruikte materialen een nieuwe levensweg. Materialen met elk hun eigen oorsprong en oude losgelaten verbintenis: de koe en zijn huid, de brandslang en het vuur, de post en zijn postzak en de boot en haar zeil. Ook stalen leer en stof uit design-meubelswinkels worden gebruikt. Van gebruikte (dierbare) leren jassen maak ik een tas die dierbaar is voor degene die hem gaat dragen.

 

Oude verbintenissen vormen een nieuwe band met elkaar, een nieuw-verbonden geheel.

 

Dit nieuwe geheel vindt via mijn ontwerpen zijn weg naar een nieuwe eigenaar die zijn eigen unieke verbintenis sluit met de tas. De LuPélo-tas en zijn eigenaar: een schakel tussen oude en nieuwe verbintenissen!

 

Van 2013 tot 2023 deelde ik mijn kennis als PUM senior expert (www.pum.nl) in ontwikkelingslanden. Daarvoor reisde ik naar diverse landen in Afrika en Azië.

 

Voor meer informatie kun je me bellen op tel.nr. 06 40937554, een whatsapp bericht sturen of e-mailen: lupelo.tassen@gmail.com